Učíme na diaľku

“Osobnosť učiteľa nenahradí ani najlepší robot či aplikácia,” hovorí Iveta Barková, víťazka Národnej Ceny Učiteľ Slovenska 2020 a Ceny verejnosti. Od roku 2015 si plní sen o prístupe k vzdelávaniu na Súkromnej základnej škole v Senci, kde pôsobí ako riaditeľka a učiteľka slovenského jazyka a dejepisu. V bifľovaní nevidí zmysel, žiakov sa snaží naučiť samostatne rozmýšľať. Otázku chápe ako priestor na diskusiu. Spoznajte inšpiratívnu Ivetu Barkovú, ktorá je učiteľkou celým svojím srdcom.

Rozhovory 19th Jul 2021 · Barbora Michnová

Najlepší relax je záhradné kreslo a kniha. Iveta Barková o poslednom školskom roku a plánoch na leto

Viceprezidentka Slovenskej komory učiteľov, RNDr. Soňa Puterková, pôsobí v školstve viac ako 30 rokov a neustále sa samovzdeláva. Aktívna učiteľka biológie stála dokonca pri zrode nášho portálu ucimenadialku.sk, ktorému pomáhala postaviť sa na nohy svojím e-mailovým poradenstvom. Vybrali sme sa zistiť, ako trávi leto táto činorodá pani učiteľka.

Rozhovory 19th Jul 2021 · Barbora Michnová

Vzdelávať sa alebo zavárať marhule? Viceprezidentka Slovenskej komory učiteľov stíha cez leto oboje

Anka Jančová pracuje na gymnáziu v Považskej Bystrici a je učiteľkou telom aj dušou. Počas roka začala pracovať na staronovej škole a svojich študentov spoznala cez obrazovku počítača. Ako tento rok zvládla a čo ju naučil, sa dočítate v krátkom rozhovore.

Rozhovory 16th Jul 2021 · Barbora Michnová

Anna Jančová: Počas leta nič nedoháňam

Držiteľka ocenenia Biela vrana Monika Podolinská učí posledných trinásť rokov deti z osady Rúbanka. Približuje im veci, ktoré by v osade nikdy nepoznali. Po náročnom roku dištančnej výučby spustila pred pár dňami letnú školu. Svojich druháčikov zobrala hneď na druhý deň na výlet do Bratislavy. Väčšina z nich ju navštívila prvýkrát v živote. A bol poriadne neobyčajný výlet! Malú delegáciu totiž privítala v Bratislave samotná pani prezidentka Zuzana Čaputová. Ako vyzerá letná škola pod Monikinim vedením a prečo ju organizuje? Dozviete sa v nasledujúcich riadkoch.

Rozhovory 15th Jul 2021 · Barbora Michnová

Neriadime sa zvonením, ale začíname spoločnými raňajkami. Monika Podolinská prezrádza, ako vyzerá letná škola