Učíme na diaľku

Anna Jančová: Počas leta nič nedoháňam

16.07.2021|Barbora Michnová

16.07.2021 Anka Jančová pracuje na gymnáziu v Považskej Bystrici a je učiteľkou telom aj dušou. Počas roka začala pracovať na staronovej škole a svojich študentov spoznala cez obrazovku počítača. Ako tento rok zvládla a čo ju naučil, sa dočítate v krátkom rozhovore.

❓𝗔𝗸𝗼 𝗯𝘆 𝘀𝘁𝗲 𝘇𝗵𝗼𝗱𝗻𝗼𝘁𝗶𝗹𝗶 𝗽𝗼𝘀𝗹𝗲𝗱𝗻𝘆́ 𝗿𝗼𝗸? Ako najnáročnejší v mojom živote. Osobnom i pracovnom.

❓ 𝗗𝗮𝗹 𝗩𝗮́𝗺 𝘇𝗮𝗯𝗿𝗮𝘁̌? 𝗖̌𝗼 𝘀𝘁𝗲 𝘀𝗮 𝗽𝗼𝗰̌𝗮𝘀 𝗻𝗲𝗵𝗼 𝗻𝗮𝘂𝗰̌𝗶𝗹𝗶? Naučila som sa, že všetko sa dá zvládnuť, ak máte vybudovanú záchrannú sieť z blízkych a priateľov.

❓ 𝗩𝘇𝗶𝘀̌𝗹𝗼 𝘇 𝗻𝗲𝗵𝗼 𝗮𝗷 𝗻𝗶𝗲𝗰̌𝗼 𝗱𝗼𝗯𝗿𝗲́?
Práve to poznanie, že v krízach je okolo vás veľmi veľa dobrých ľudí, len sa netreba báť poprosiť o pomoc. A pracovne – že využitie digitálnych technológií môže, paradoxne, pedagogiku poľudšťovať. ❓𝗖̌𝗼 𝗩𝗮́𝘀 𝘃𝗼 𝗻𝗮𝗷𝘃𝗶𝗮𝗰 𝗶𝗻𝘀̌𝗽𝗶𝗿𝘂𝗷𝗲 𝘃𝗼 𝗩𝗮𝘀̌𝗲𝗷 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗶? Inšpiratívni kolegovia a spätná väzba od žiakov.

❓𝗔𝗸𝘁𝗶́𝘃𝗻𝘆 𝗮𝗹𝗲𝗯𝗼 𝗽𝗮𝘀𝗶́𝘃𝗻𝘆 𝗼𝗱𝗱𝘆𝗰𝗵? 𝗔𝗸𝗼 𝘀𝗶 𝗻𝗮𝗷𝗹𝗲𝗽𝘀̌𝗶𝗲 𝗼𝗱𝗱𝘆́𝗰𝗵𝗻𝗲𝘁𝗲? Čo je pasívny oddych? 😊 U mňa na odbúranie stresu najlepšie fungujú tri ( alebo štyri?) P: priatelia pedagógovia – príroda – pes.

❓𝗖̌𝗼 𝘀𝗮 𝘀𝗻𝗮𝘇̌𝗶́𝘁𝗲 𝗱𝗼𝗵𝗻𝗮𝘁̌ 𝗽𝗼𝗰̌𝗮𝘀 𝗹𝗲𝘁𝗮?
Nedoháňam nič, od tohto roka mám nové heslo #pomaličky ☺ A leto sa nesie v znamení mojich troch P – zúčastním sa troch letných škôl a kolokvia, ktoré pre učiteľov organizuje Komenského inštitút. Pracujem tiež na jednom individuálnom projekte, na ktorý cez školský rok nie je čas. 😉